TRIATLON GALERIJ PARCOURS TRAININGEN UITSLAGEN INSCHRIJVEN BEREIKBAARHEID

Het parcours

De triatlon vindt plaats rondom de botenloods van de Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta. Hier trainen iedere week zo'n 200 leden op allerlei verschillende niveaus. E.S.R. Thêta is sinds haar oprichting op 8 oktober 1975 uitgegroeid tot de grootste, actiefste en succesvolste studentensportvereniging van de Technische Universiteit Eindhoven. De accommodatie met sociëteit bevindt zich op de Kanaaldijk Zuid 50 gelegen aan het Eindhovensch Kanaal.
Thêta bevordert de roeisport in alle mogelijke facetten. Niet alleen door de ondersteuning van roeiers met Olympische ambitie of recreanten, maar juist ook door de organisatie van evenementen. Na het grote succes van de afgelopen triatlons, organiseert de vereniging nu al voor de 7e keer de Thêta Triatlon Eindhoven.
De accommodatie is van alle gemakken voorzien zoals Wc’s, Douches en een bar. Ook is er tijdens de triatlon eten aanwezig, zodat u na afloop geen honger hoeft te lijden!”


Zwemmen

Het parcours bevindt zich in de mooie natuur van Tongelre en Stratum, rondom onze botenloods. Allereerst zal u na het startsignaal een afstand zwemmen door de zwaaikom en het Eindhovensch Kanaal. Hieronder ziet u op de kaart hoe de afstand gezwommen wordt. Afhankelijk van of u de 1/8e of de 1/4e triatlon start zwemt u respectievelijk 1 of 2 rondes.

Fietsen

Nadat u de wisselzone heeft gepasseerd gaat het fietsparcours van start. Afhankelijk van de lengte van de triatlon (1/4e of 1/8e) zal u een aantal rondjes afleggen. Voor een 1/8 triatlon zijn dit 3 rondes, voor een 1/4 triatlon zijn dit 7 rondes. Om het zo veilig mogelijk te houden staan op verschillende plekken vrijwilligers die de andere verkeersdeelnemers erop wijzen dat een triatlon gaande is, maar het parcours is niet volledig afgezet. Houd dus rekening met de rest van het verkeer! Op het kaartje hieronder ziet u hoe de fietsrondes eruit zien.

Hardlopen

Wanneer u terug aankomt bij de wisselzone en u uw hardloopschoenen heeft aangetrokken, kan u beginnen aan het laatste onderdeel van de triatlon. Ook op het hardloopparcours zal u afhankelijk van de lengte van de triatlon (1/4e of 1/8e) twee of drie rondes afleggen. Het parcours is ook toegankelijk voor ander verkeer. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat u hier zo weinig mogelijk last heeft maar let dus ook hier goed op! Op het kaartje hieronder ziet u de hardlooproute, met drie knelpunten aangegeven.
CONTACT

Heeft u vragen, mail ons gerust.

E.S.R. Thêta
KvK-nummer: 40236284
BTW-nummer: NL.8040.19.538.B01
Vestigingsadres: Kanaaldijk-Zuid 50, Eindhoven
Telefoonnummer: 040-2438853
Emailadres: info@triatloneindhoven.nl
Facebook: Triatlon Eindhoven
Instagram: Triatlon Eindhoven
Facebook organisator: E.S.R. Thêta